Tromsømaleri under prosess-Videoblogg


Snøen forlater Tromsø.

Jeg ønsker å legge med en video av et maleri under prosess, man får et annet inntykk når man ser et maleri nært, og kan observere detaljer som ellers ikke kommer frem på bilde.

Opprinnelig var det et annet motiv på lerretet, i nydelige blåfarger som jeg valgte å male over. Jeg valgte å benytte de tidligere fargene som grunning og fargen kan skimtes litt igjennom i himmelen

Dette er malt tre ganger på hvor jeg har bygget opp bilde meg bakgrunnen først. Jeg har malt i en helhetlig prosess, som vil si at alle delene i bilde er grunnet med samme farger for å få en helhetlig fargeklang. Etter strøk en; jobbet jeg med fra øverste del til nedeste del (som er forgrunn). Utrolig spennende prosess, for bilde er i en skapelsesprosess hver gang jeg maler og det endrer karakter etter hver analyse og vurdering.

Hvordan skape spenning? Kan gjøres på mange måter, i dette maleriet har jeg anvendt kald-varm-kontrast og simultan-kontrast, på enne måten oppnår man variasjon og kontraster som trekker blikket med seg fra forgrunn til bakgrunn og tilbake. På denne måten blir det en aktiv bevegelse i bilde som starter ved skisporene, fjøsen, frem til tromsdalstinnen og tilslutt til snøfallet. Dette gjør at betrakter ser snøfallet tilslutt.

Maleriet er inspirert av et fotografi jeg tok en vakker lørdagsmorgen,snøen lå som en tåke mellom Tromsøya og Håkøya samtidig som den var på tur å forlate byen. Lyset var helt nydelig den dagen, og man kunne skimte de varme fargene fra sollyset som traff skyene.

Fjøsen står gammel men stødig på storelva som en påminnelse om historien kvaløya en gang før i tiden var landbruksområdet.

Ha en fin søndag :)

Olje på lerret.

60cmx80cm

2016

May-Linn Aaslie

Video: close up

Foto: mobilcamera


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Facebook MayArt
  • Instagram - MayArt

© 2021  All Copyright to MayArt May-Linn Aaslie